Diverse mogelijkheden voor verschillende doelgroepen. Aquasport is vanaf de jaren ’90 niet meer weg te denken uit de zwembaden. Overal waar je komt zijn er meedere keuzes voor Aquasport, vele varianten en club-formules. Er is een grote diversitiet ontstaan. Aan deze diversiteit proberen wij ons aanbod af te stemmen.

De trainingen zijn zowel als themadagen voor reeds opgeleide lesgevers aan te vragen maar ook als complete 4-daagse cursus te organiseren voor meer startende lesgevers.

In overleg organiseren we ook dagdelen als een soort teambuilding, met het gehele team sporten in water heeft hele hoge impact. Daar kan bijna geen gerichte teambuilding tegenop!

Aquafitness

high-impact

Training in zowel ondiep als diep water met diverse accenten. Muziek en bewegen, presenteren met headphone, basisbewegingen en variaties, lesopbouw en thema’s, enzovoort. Vele mogelijkheden en afgeleiden van Aquarobic, Aquajogging, Aquaskiing, Aquabiking, Aquadance, Aquapower, Aquavaria, Combifit enz.
Aquapilates

body-mind

Aquapilates is een low-impact training in water. In de cursus staan een 20-tal basisoefeningen en 5 oefenseries centraal die specifiek ontwikkeld zijn voor Aquapilates. Deze worden zowel in het water als in de zaal getraind. De oefeningen zijn afgeleiden van Pilates en Yoga. Deze activiteit is ook bekend onder Aquabalance en Aquamoves.
Aquaslank

lifestyle

De kracht van deze 4-daagse cursus is vooral de combinatie van bewegen en voeding. Samengevat een gezonde leefstijl wat verder gaat dan afvallen, dit gaat over energie. De kennisvermeerdering zet menig lesgever aan het denken en gaat verder dan een les in het water. Samenwerking met een voedingsdeskundige, herkennen van moelijke momenten en oude patronen. Het ontwikkelen van een programma en nadenken over de doelgroep (kinderen, volwassenen).
Senioren

specifiek

Veel en veelzijdig bewegen in water. Trainingsvormen die geschikt zijn voor senioren. Een brede keuze uit dansvormen, zwemvormen, sportvormen, aquafitnessvormen enz. Leeftijd specifieke mogelijkheden en aanpak. Do’s en don’ts en vooral lesopbouw en programmering, zoals het carrouselmodel of aquasoos.
Zwangeren
specifiek
In diverse zwembaden wordt deze activiteit apart aangeboden.Het is ook een speciale fase en prettig om te trainen op aangepast niveau in een groep. De lesgever ontvangt veel informatie over de fasering in de zwangerschap en de aanpassing van de oefeningen. Veel is mogelijk als we kennis hebben van het verloop en de risico’s.
© 2024 Quality Movement