Diverse mogelijkheden voor speciale doelgroepen. Vanaf de jaren ’80 is het aanbod met speciale groepen ofwel doelgroepen gegroeid in de zwembaden. Verder gaande differentiatie naar leeftijd, groepsgrootte en aanpak is meer van deze tijd. Er zijn bijvoorbeeld speciale programma’s voor COPD- patienten, Reumagroepen, zwemlessen voor kinderen met een rugzakje (pgb) enzovoort.

Deze workshops worden vanuit onderstaande thema’s op maat gemaakt. In overleg organiseren we ook dagdelen.

Ouder en kind De baby, dreumes en peuter. Ontwikkelingsfasen, materiaalgebruik, liedjes, lesopbouw, handhoudingen, contact met de ouder, lesplan en kwartaalplanning, aanpassing aan concept.
Jonge kinderen De ontwikkelingsfase van de kleuter. De kleuter in de zwemles, bewegen in water, van verticaal naar horizontaal. Veel doen en ontdekken. De mogelijkheden en aanpak. Eigen manier, eigen methode nodig.
Leer- en Gedragsproblemen Wat te doen met kinderen in je groep met ADHD, autisme en andere problemen. Hoe pak je dat aan in de groep, hoe organiseer je de les.
Medische indicatie Water is een prima en veilig middel om in te bewegen. Velen vinden de weg naar het water en worden ook doorverwezen door medici. Goed om te verdiepen in achtergronden van een aantal veel voorkomende medische indicaties.
Hartpatienten Een grote groep die veelal als Hart in Beweging groep activiteiten in zwembad en sportzaal ontplooien. Van belang is de speciale achtergrond en opnieuw verkennen van mogelijkheden van bewegen op een veilige manier.
Halliwick Een specifieke methode van dhr. J. Lambeck die heel effectief is voor mensen met een handicap, maar ook breder toepasbaar.
© 2024 Quality Movement